1 h + ammattityö (n. 6 h)
Tavoite:
Oppilas huomaa, mistä pikkuleipien hinta muodostuu ja mitkä
tekijät vaikuttavat todelliseen hintaan.
Oppilas oppii tekemään hintalaskelman ja laskemaan kilohinnan
tuotteille.
Työmenetelmä:
Yksilötyönä.
Työvälineet ja raaka-aineet:
pursotin (massapussi + tyllä, tmv.)
voita
sokeria
vehnäjauhoja (osa perunajauhoja)
kananmuna
(leivinjauhe)
(vaniljasokeri)
leivinpaperia
uunipelti
Työselostus:
Työpäivään ohjeistus: murotaikinapikkuleivät
* Murotaikinasta pursotetaan:
- ruusukkeita
- vannikkeita
- hevosenkenkiä
- tankoja
* Oppilaille jaetaan seurantalomake, jonka he täyttävät
työpäivän aikana (liite 1).
* Saanto tulee kirjata huolellisesti.
* Matematiikan tunnilla (tai kotitehtävänä) suoritetaan
hintalaskelma.
* Lasketaan kilohinta
- valmiille raa'alle taikinalle
- kypsille pikkuleiville
* Lasketaan pikkuleiville kappalehinta.