Oppilaan sivu
HINTALASKELMA
(Opettajan sivu)

1 h + ammattityö (n. 6 h)

Tavoite:

Oppilas huomaa, mistä pikkuleipien hinta muodostuu ja mitkä tekijät vaikuttavat todelliseen hintaan.

Oppilas oppii tekemään hintalaskelman ja laskemaan kilohinnan tuotteille.

Työmenetelmä:

Yksilötyönä.

Työvälineet ja raaka-aineet:

pursotin (massapussi + tyllä, tmv.)
voita
sokeria
vehnäjauhoja (osa perunajauhoja)
kananmuna
(leivinjauhe)
(vaniljasokeri)
leivinpaperia
uunipelti

Työselostus:

Työpäivään ohjeistus: murotaikinapikkuleivät

* Murotaikinasta pursotetaan:
- ruusukkeita
- vannikkeita
- hevosenkenkiä
- tankoja

* Oppilaille jaetaan seurantalomake, jonka he täyttävät työpäivän aikana (liite 1).

* Saanto tulee kirjata huolellisesti.

* Matematiikan tunnilla (tai kotitehtävänä) suoritetaan hintalaskelma.

* Lasketaan kilohinta

- valmiille raa'alle taikinalle

- kypsille pikkuleiville

* Lasketaan pikkuleiville kappalehinta.

Paluu EDUFI-palveluun Paluu pääsivulle Seuraava tehtävä