Alkuun
 

 


CHILE

Rapa Nuin kansallispuisto (L/1995)
Rapa Nui, eli Pääsiäissaaret alueen alkuperäiskielellä, on kuuluisa ainutlaatuisesta kulttuuri-ilmiöstään. Polynesialaiset tulivat alueelle noin vuonna 300 ja perustivat voimakkaan, mielikuvituksellisen ja omaperäisen veistos- ja arkkitehtuuriperinteen, joka oli täysin vapaa ulkopuolisista vaikutteista. 900—1500-luvuilla tämä yhteiskunta rakensi pyhättöjä ja pystytti valtavia kivihahmoja (moai). Nämä loivat kulttuurimaiseman, joka on yhä tänäkin päivänä vertaansa vailla.COSTA RICACOSTA RICA / PANAMA

Kookossaaren kansallispuisto (L1997, 2002)
Kookossaaren Kansallispuisto sijaitsee 550 kilometrin etäisyydellä Tyynen valtameren rannikolta, ja on alueen ainoa saari, jossa on trooppista sademetsää. Se on ihanteellinen biologisten ilmiöiden tutkimuspaikka, sillä se on Pohjoisen päiväntasaajan vastavirran kohtaama ensimmäinen maa-alue, jossa saaren ja ympäröivän merialueen ekosysteemit ovat lukemattomissa vuorovaikutussuhteissa. Kansallispuiston vedenalainen maailma on yksi sukeltajien eniten suosima kohde, jossa voi tarkkailla isoja lajeja kuten haita, rauskuja, tonnikaloja ja delfiinejä.

Talamancan alue sekä La Amistadin suojelualue (L/1983/1990)
Kvartäärikauden jäätiköt ovat jättäneet jälkensä tähän ainutlaatuiseen maisemaan Keski-Amerikassa. Alueen sijainti on mahdollistanut Pohjois- ja Etelä-Amerikan kasviston ja eläimistön risteytymisen ainutlaatuisella tavalla. Neljä eri intiaaniheimoa asuttaa tätä enimmäkseen trooppisen sademetsän peittämää aluetta, joka hyötyy Costa Rican ja Panaman välisestä tiiviistä yhteistyöstä.

Area de Conservacíon Guanacaste (L/1999)
Guanacasten suojelualue on tärkeä kasvu- ja elinympäristö monille uhanalaisille kasvi- ja eläinlajeille - joillekin jopa tärkein. Siellä kasvavat mm. parhaat kuivametsät Keski-Amerikasta Pohjois-Meksikoon. Guanacastessa voi seurata merkittäviä ekologisia prosesseja niin maalla kuin meri- ja rannikkoalueillakin.