Rakenna teksti (1/2)

Lue alla oleva teksti huolellisesti. Siirry sen jälkeen seuraavalle sivulle, missä rakennat tekstin uudelleen lyhyistä tekstipaloista.


Harrasteratsastus on hyvä kuntoilulaji

Ennen vanhaan maatalousyhteisössä hevonen oli tärkeä työväline. Se oli korvaamaton niin metsätöissä kuin pellonraivauksessa. Moni keski-ikäinen muistaa istuneensa pikkulapsena tukkikuorman päällä talvipakkasella. Työtunteja ei laskettu ja työpäivät venyivät pitkiksi. Vetojuhta sai osakseen myös julmaa kohtelua. Eläinsuojelujärjestöjä ei tunnettu.

Nykyisin koneet ovat korvanneet hevosen maaseudulla. Hevosesta on nyt tullut kiireisten kaupunkilaisten lemmikki. Harrasteratsastus on tänä päivänä kasvattanut suosiotaan. Ala on ollut tähän päivään vielä hyvin nais- ja tyttövaltainen . Ratsastusharrastuksesta on tullut myös monen perheen yhteinen asia. Jo muutaman vuoden ikäisiä pikkulapsia istutetaan hevosen satulaan. Yhä enemmän myös isiä näkee ottamassa ratsastustunteja. Perheen teini-ikäiset tytöt opastavat asiantuntevasti vanhempiaan. Ratsastus on hyvä kuntoilulaji. Reisilihakset vahvistuvat ja vatsa- ja selkälihakset pysyvät kunnossa.

Seuraava sivu