Rakenna teksti (1/4)

Lue alla oleva teksti huolellisesti. Siirry sen jälkeen seuraavalle sivulle, missä rakennat tekstin uudelleen lyhyistä tekstipaloista.


Isoäiti kielikylvyssä

Tasavallan presidentti hahmotteli taannoin Suomen tulevaisuutta: Suomen on luotava tulevaisuuttaan varten kansallinen globalisaatiostrategia.

Pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja on laatinut asiasta muistion ja informoinut presidenttiä. Yrityksille pyritään tarjoamaan dynaaminen, kansainvälisesti kilpailukykyinen toimintaympäristö uudistumista silmälläpitäen. Finanssipoliittisia toimia ja työmarkkinaratkaisuja aiotaan kytkeä kattavaksi toimenpidekokonaisuudeksi.

Aikoinaan EU-jäsenyys ja yhteisvaluutta euro olivat ensimmäisiä askeleita menestymisen strategiaan. Integroiduttiin Eurooppaan. Tekniset ja poliittiset päätökset eivät kuitenkaan riitä vaan kyse on koko kansakuntaa koskevasta oppimisstrategiasta.

Hallituksen linjaukset eivät ikäihmistä enää jaksa innostaa, pulavuosista selvittiin aikoinaan selvällä suomen kielellä ja ankaralla työnteolla. Röntgenkuvauksissa käytettyjen mammografialaitteiden kunto sen sijaan huolettaa. Säteilyturvakeskuksen testi on paljastanut laitteiden epäluotettavuuden. Terveyskeskuksen laboratoriossa tullaan näkemään monia hämmentyneitä asiakkaita.

Seuraava sivu