Esimerkki 2

Ruokamyrkytyksiä estetään puhtaudella ja oikealla käsittelyllä. Ruokamyrkytysten estämisessä jokainen elintarviketta käsittelevä ihminen voi vaikuttaa siihen, pysyykö ruoka puhtaana. Valitse, mitkä toimintatavat ovat oikein, mitkä väärin:

  oikein väärin
Käsien puhtaus.
Työvälineiden, työympäristön ja työtapojen puhtaus.
Pitkä tarjollapitoaika.
Eri työvaiheiden pitäminen erillään.
Elintarvikkeiden säilyttäminen kylmässä aina, kun mahdollista.
Riittävä kypsennys.
Hidas jäähdytys.
Nopea jäähdytys alle +6°C:seen.
Lämpimänä tarjottaessa ruoan lämpötilan pitäminen vähintään +60°C:ssa.
Helposti pilaantuvien elintarvikkeiden säilyttäminen +6°C:ssa.
Kylmäsavustetun kalan säilyttäminen korkeintaan +3°C lämpötilassa.
Leikkelelautasten tekemiseen tarvittavien raaka-aineiden säilyttäminen lämpimässä keittiössä koko päivän.
Hyvä pesu ja puhdistus.
Siivousvälineiden puhdistus käytön jälkeen.
   
sulje ikkuna