Edellinen    

Traktorin peräkärryt

Tavallisimpia traktorin peräkärryjä ovat yksi- ja kaksiakseliset kippikärryt. Peräkärryjen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat ketteryys ja monikäyttöisyys. Monikäyttöisyyttä lisäävät kontti- ja vaihtolavalaitteet.

 
     

Konttivaunut


Formacont on erilaisiin kontteihin ja haarukkarunkoon perustuva lähikuljetusjärjestelmä. Järjestelmän kuljetusalusta on nostava ja kippaava vaihtolavarunko. Maassa oleva kontti otetaan kuormaan peruuttamalla perästä avoin runkohaarukka kontin ympärille. Rungon yläosa nostetaan hydraulisesti ylös, jolloin kontti nousee mukana vaakatasossa ja kallistumatta sekä lukkiutuu paikalleen. Määränpäässä kuorma voidaan purkaa kippaamalla tai laskemalla kontti maahan.

Järjestelmässä on valmiina useita peruskontteja mm. kipattavien, raskaiden ja kevyiden aineiden käsittelyyn sekä jätteen ja roskien keräilyyn, lajitteluun ja kuljetukseen. Luukkuperäisiin kontteihin voi ajaa mm. työntökärryillä, haarukkavaunulla ja trukilla. Peruskonteista on helppo kehittää myös erityistarpeet täyttäviä kuljetus- ja varastointijärjestelmiä.

Vaunussa käytetään kaksitoimista hydrauliikkaa.

 
     
Henkilöauton peräkärryt
   

Peräkärryjä tehdään moneen käyttötarkoitukseen. Kärryn kokonaispaino riippuu vetoauton painosta ja peräkärryn jarruista (katso lisää kohdasta säädökset).

Pienkonekuljetuksiin sopii teliakselinen perävaunu, koska teli tasaa perävaunun kulkua. Ajosillat ja kippi helpottavat koneiden lastaamista.

 
     
Pienoisperävaunut    

Pienoisperävaunuja käytetään ajettavien ruohonleikkureiden, pienoistraktoreiden ja mönkijöiden kanssa. Suurimmissa pienoisperävaunuissa on kippi ja telipyörät.

Kuvan vaunun rungon leveys on 800 mm, pituus 2130 mm ja korkeus maasta 600 mm. Rungon paino karikoiden kanssa on noin 170 kg.

Telissä on renkaina 22x11.00-8 pallorenkaat, joista kukin kantaa 520 kiloa.