Huvudsida
Netlibris
Litteraturcirklar
Bokbrickor
LäsdiplometKontaktuppgifter
 

LITTERATURCIRKLAR

NETLIBRIS är det gemensamma namnet för de virtuella litteraturcirklarna.


Emil

EMIL är en litteraturklubb för alla barn inom för- och nybörjarundervisningen. Emil erbjuder läsupplevelser både för den ovana läsaren och den som redan har hunnit läsa en del.


Matilda


M
ATILDA är en flicka som förekommer i Roald Dahls barnbok. Hon älskar böcker och läser mycket. Litteraturklubben för åk 3-6 heter också Matilda. Litteraturklubben Matilda har anhängare i olika delar av Svenskfinland och kanske även i det övriga Norden. Eleverna i Matilda litteraturklubben studerar litteratur med hjälp av dator, läser böcker och diskuterar litteratur.


Sinuhe

Litteraturklubben för årskurs 7-9 heter SINUHE. Litteraturklubben Sinuhe har anhängare i olika delar av Svenskfinland och kanske även i det övriga Norden.

Eleverna i Sinuhe litteraturklubben studerar litteratur med hjälp av dator, läser böcker och diskuterar litteratur. Sinuhe bokklubben ordnar olika slag av aktiviteter med böcker som tema.Odysseia


ODYSSEUS är namnet för den litteraturklubb som riktar sig till eleverna i gymnasiet. Inom litteraturklubben kan man t.ex. behandla den nationella fördjupade litteraturkursen, som på svenska kallats "Litteratur som glädje och kunskap". I Odysseus deltar elever från kommuner i hela Svenskfinland."