Catering-ala


Tietoa alasta ja opetussuunnitelmat
Työssäoppimisen opas - catering-ala

Turvallisesti työssäoppimassa hotelli-, ravintola- ja catering-alalla

MaRaTa Best Practices - itsearviointivälineitä opetuksen kehittämiseen matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla


Catering-alan yrityksissä ja toimipaikoissa valmistetaan ja tarjoillaan päivittäin usein suuriakin määriä aterioita. Osa aterioista saatetaan kuljettaa muualla tapahtuvaan tarjoiluun ja ruokailuun. Useat alan yritykset ja toimipaikat järjestävät monipuolisia edustus- ja juhlatapahtumia. Alan työ jakautuu ruoanvalmistukseen, ruoan myyntiin, tarjoiluun ja asiakaspalveluun sekä puhtaanapitoon. Ruuanvalmistustehtävissä korostuu ravitsemustietous ja palvelutehtävissä asiakaslähtöisyys.

Alan työpaikkoja ovat henkilöstöravintolat sekä sairaaloiden, hoito- ja hoivalaitosten, päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten keittiöt ja ravintolat. Myös kahvilat, pikaruoka- ja lounasravintolat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset voivat olla catering-alan tutkinnon suorittaneen työpaikkoja. Alalle tarvitaan runsaasti uusia ammattilaisia eri puolella Suomea toimiviin toimipaikkoihin ja yrityksiin.