|
Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla koulutetaan ammattilaisia matkailualalle, anniskelu-, henkilöstö- ja opiskelijaravintoloihin, hotelleihin, päiväkoteihin, laivoihin, kotityöpalveluihin, kotitaloustuotteiden myyntiin ja neuvontapalveluihin, siivoukseen ja tekstiilihuoltoon. Näillä aloilla tuotetaan palveluja ja elämyksiä asiakkaiden arkeen, juhlaan ja vapaa-aikaan asiakaskeskeisesti ja yksilöllisesti. Palveluilla vaikutetaan ihmisten viihtyvyyteen, hyvinvointiin ja turvallisuuteen.
Alalla tarvitaan hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja. Ala on kansainvälinen ja edellyttää usein hyvää kielitaitoa. Alan työ on asiakaslähtöistä ja monipuolista, usein vuorotyötä ja sesonkiluonteista. Hyvä ammattitaito mahdollistaa siirtymisen alan sisällä työtehtävästä toiseen.
Ammatilliset perustutkinnot on suunniteltu työelämän tarpeisiin, ne ovat kolmivuotisia ja 120 opitonviikon (ov) laajuisia. Niihin sisältyy vähintään 20 ov työssäoppimista työpaikoilla. Tutkinnot rakentuvat perusopetuksen oppimäärälle. Ne soveltuvat myös lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon suorittaneille (tällöin noin 40 ov lyhyemmässä ajassa).
Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan perustutkintoja on viisi ja niissä on yhteensä 11 koulutusohjelmaa. Alalla on myös ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja.
Työssäoppiminen matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla on olennainen osa ammatillisia opintoja. Se on työpaikalla tapahtuvaa, tavoitteellista ja ohjattua opiskelua, jossa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma.
Valitse alta se ala, josta haluat lisää tietoa
|
|