Hotelli- ja ravintola-ala


Tietoa alasta ja opetussuunnitelmat
Työssäoppimisen opas - Hotelli- ja ravintola-ala

Turvallisesti työssäoppimassa hotelli-, ravintola- ja catering-alalla

MaRaTa Best Practices - itsearviointivälineitä opetuksen kehittämiseen matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla


Hotelli- ja ravintola-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis- ja kokouspalveluja sekä maissa että laivoissa. Alan työ jakautuu ruoanvalmistukseen, tarjoilu- ja asiakaspalvelutehtäviin, hotellin vastaanoton tehtäviin ja puhtaanapitoon. Perusammattitaidon lisäksi alalla tarvitaan myynti- ja palveluhenkisyyttä, joustavuutta ja hyvää kielitaitoa.

Hotellivirkailijan työpaikkoja ovat hotellit ja muut majoitusalan yritykset kuten kylpylät sekä kokous- ja kongressikeskukset. Ravintolakokin ja tarjoilijan työpaikkoja ovat erilaiset anniskelu- ja ruokaravintolat, henkilöstö- ja lounasravintolat, kahvilat ja taukopaikat, pikaruokaravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset sekä matkustaja- ja rahtialukset.