2 h
Tavoite:
1. Ymmärtää tarkan mittauksen tarpeellisuus esim.
leivonnassa.
2. Oppia arvioimaan tuotteiden massaa ja tilavuutta ilman jatkuvaa
tarkistamista.
Työmenetelmä:
Pisteopetus.
Välineet/raaka-aineet:
Piste 1:
1 g-3 kg vaaka
1 kpl kutakin ko. kasvista tai muita kasviksia/hedelmiä
Piste 2:
vaaka 1 g-500 g
3 erilaista 1 dl:n mittaa
3 ruokalusikkaa
3 veitseä
kulhossa n. 3 dl kutakin ruoka-ainetta
Piste 3:
2 tyhjää kulhoa n. 2 l
vettä kulhossa n. 2 l
4 kpl mittalaseja 100-150 ml
2 kpl mittapipettejä 10-20 ml,
käsipaperia
Työselostus:
Oppilaat tekevät pisteet välitunnilla. Jaa paperit ja
selosta lyhyesti tehtävät tunnin alussa. Oppilaat jakaantuvat
ryhmiin ja kiertävät kaikki pisteet.
Kysymykset oppilaille tunnin lopuksi:
1. Mitä opit tästä tehtäväsarjasta?
2. Kuinka hyvin pystyit mielestäsi suorittamaan tehtävät?
3. Mitä tämän tehtäväsarjan perusteella
tulisi käytännön keittiötyössä muistaa?