Oppilaan sivu
PROSENTTILASKU/ KÄYTTÖHINTA
(Opettajan sivu)

2 h

Tavoite:

Oppilas huomaa, millainen vaikutus omalla työskentelyllä on painohäviön muodostumiseen ja sitä kautta käyttöhinnan muodostumiseen.

Työmenetelmä:

Yksilötyö

Työvälineet:
leikkuulauta
kulhoja
kuorimaveitsi
juuresveitsi
yleisveitsi
vaaka
laskin

Työselostus:

Oppilas varaa kaikki kasvikset (määrät voivat vaihdella oppilaiden kesken).
Punnitsee kasviksista ostopainon ja merkitsee sen taulukkoon.
Kuorii kasvikset yksitellen ja samalla merkitsee painohäviön/käyttöpainon taulukkoon.
Laskee jokaiselle kasvikselle painohäviöprosentin.
Merkitsee ne taulukkoon.
Laskee kasvikselle käyttöhinnan.
Merkitsee taulukkoon.
Koko luokan tulokset kootaan yhteiseen taulukkoon.
Vertaillaan ostohinnan (mk/kg) ja käyttöhinnan (mk/kg) eroja.

TULOSTEN TAULUKOINTI KOKO LUOKALTA

PAINOHÄVIÖPROSENTTI / PH %
NIMI 1.
KASVIS
2.
KASVIS
3.
KASVIS
4.
KASVIS
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

* TARKASTELKAA ERI PAINOHÄVIÖPROSENTTEJA
- Pohtikaa, mistä erot johtuvat

KÄYTTÖHINTA / KH (mk/kg)
NIMI 1.
KASVIS
2.
KASVIS
3.
KASVIS
4.
KASVIS
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Paluu EDUFI-palveluun Paluu pääsivulle Seuraava tehtävä