1 h + keittiöosuus
Tavoite:
Ymmärtää, miten painohäviö vaikuttaa taloudellisuuteen
ja tuotteen käyttöhintaan.
Työmenetelmä:
Yksilötyö: kalojen fileointi aiemmin opetuskeittiöllä. Moniste jaettava oppilaille sitä ENNEN.
Välineet/raaka-aineet:
Oppilasta kohden 1 kpl kirjolohi ja 1/2 kg silakoita.
Työselostus:
Oppilas täydentää monistetta jo opetuskeittiöllä
painohäviöiden osalta. Laskutoimitukset tehdään
matematiikan tunnilla. Lopuksi pohditaan yhdessä saatuja
tuloksia.
Kirjolohi | ostopaino | käyttöpaino | perkeet
|
| ______ kg | _______ kg | _____ kg |
Mikä oli tällöin painohäviöprosentti?
Jos ostohinta oli ________ mk/kg, niin mikä on käyttöhinta/kg?
Silakat | ostopaino | käyttöpaino | perkeet
|
| ______ kg | _______ kg | _____ kg |
Mikä oli tällöin painohäviöprosentti?
Ostohinta _____________mk/kg
käyttöhinta ____________mk/kg
Tee rankinglista luokan parhaat fileoijat:
KIRJOLOHI | SILAKAT |
1. | 1. |
2. | 2. |
3. | 3. |
4. | 4. |
5. | 5. |
6. | 6. |
7. | 7. |
8. | 8. |
9. | 9. |
10. | 10. |
11. | 11. |
12. | 12. |
13. | 13. |
14. | 14. |
15. | 15. |
16. | 16. |
17. | 17. |
18. | 18. |