Oppilaan sivu
PROSENTTILASKUT/PAINOHÄVIÖ
(Opettajan sivu)

1 h + keittiöosuus

Tavoite:

Ymmärtää, miten painohäviö vaikuttaa taloudellisuuteen ja tuotteen käyttöhintaan.

Työmenetelmä:

Yksilötyö: kalojen fileointi aiemmin opetuskeittiöllä. Moniste jaettava oppilaille sitä ENNEN.

Välineet/raaka-aineet:

Oppilasta kohden 1 kpl kirjolohi ja 1/2 kg silakoita.

Työselostus:

Oppilas täydentää monistetta jo opetuskeittiöllä painohäviöiden osalta. Laskutoimitukset tehdään matematiikan tunnilla. Lopuksi pohditaan yhdessä saatuja tuloksia.

Kirjolohi ostopaino käyttöpaino perkeet
______ kg _______ kg _____ kg

Mikä oli tällöin painohäviöprosentti?

Jos ostohinta oli ________ mk/kg, niin mikä on käyttöhinta/kg?

Silakat ostopaino käyttöpaino perkeet
______ kg _______ kg_____ kg

Mikä oli tällöin painohäviöprosentti?

Ostohinta _____________mk/kg

käyttöhinta ____________mk/kg

Tee rankinglista luokan parhaat fileoijat:

KIRJOLOHISILAKAT
1.1.
2.2.
3.3.
4.4.
5.5.
6.6.
7.7.
8.8.
9.9.
10.10.
11.11.
12.12.
13.13.
14.14.
15.15.
16.16.
17.17.
18.18.

Paluu EDUFI-palveluun Paluu pääsivulle Seuraava tehtävä