1-2 h (kotitehtävänä)
(+ ammattityössä tuotteiden valmistus)
Työmenetelmä:
Parityönä toteutettava harjoitus.
Matematiikan tunnilla suoritetaan ravintoarvolaskelmat.
Työpäivässä leivotaan tuotteet, maistellaan
niitä ja vertaillaan keskenään.
Tarvittavat työvälineet ja raaka-aineet:
kakkuvuoka
uunipelti
sokeria
voita
leivinpaperia
kananmunia
mansikka- ja vadelmahilloa
vehnäjauhoja
ravintoainekortti
leivinjauhetta
kermaa
maitoa
vaniljasokeria
rusinoita
mantelia
tomusokeria
Työselostus:
Suoritetaan ravintoainelaskelmat kentakilaisesta kakusta ja kääretortusta.
Valmistetaan molemmat tuotteet työpäivässä.
Maistellaan ja vertaillaan tuotteita keskenään.
Miten tuotteiden suuri ero kilojouleissa ja rasvoissa tulee näkyviin
(maku, rakenne ym.)?
Ravintoainelaskelma
Kentakilaisen kakun ohje ja valmistusohje
Kääretorttu valmistetaan Elintarvikkeet ja ruoanvalmistus -kirjan
ohjeen mukaisesti.