RAVINTOARVO
(LASKUHARJOITUS)
(Opettajan sivu)

1-2 h (kotitehtävänä)
(+ ammattityössä tuotteiden valmistus)

Työmenetelmä:
Parityönä toteutettava harjoitus.

Matematiikan tunnilla suoritetaan ravintoarvolaskelmat.
Työpäivässä leivotaan tuotteet, maistellaan niitä ja vertaillaan keskenään.

Tarvittavat työvälineet ja raaka-aineet:

kakkuvuoka
uunipelti
sokeria
voita
leivinpaperia
kananmunia
mansikka- ja vadelmahilloa
vehnäjauhoja
ravintoainekortti
leivinjauhetta
kermaa
maitoa
vaniljasokeria
rusinoita
mantelia
tomusokeria

Työselostus:

Suoritetaan ravintoainelaskelmat kentakilaisesta kakusta ja kääretortusta.

Valmistetaan molemmat tuotteet työpäivässä.

Maistellaan ja vertaillaan tuotteita keskenään.

Miten tuotteiden suuri ero kilojouleissa ja rasvoissa tulee näkyviin (maku, rakenne ym.)?

Ravintoainelaskelma

Kentakilaisen kakun ohje ja valmistusohje

Kääretorttu valmistetaan Elintarvikkeet ja ruoanvalmistus -kirjan ohjeen mukaisesti.

Paluu EDUFI-palveluun Paluu pääsivulle Seuraava tehtävä