KENTAKILAINEN KAKKU
Raaka-ainemäärä
voita 200 g
sokeria 4 dl
kananmunia 3 kpl
vehnäjauhoja 6,5 dl
leivinjauhetta 10 ml
kermamaitoa 2,5 dl
vaniljasokeria 5 ml
rusinoita 1,5 dl
mantelirouhetta 1,5 dl
Kuorrutus:
kermaa 1 dl
voita 100 g
sokeria 30 ml
tomusokeria 300 g
VALMISTUS:
* vaahdota voi ja sokeri
* lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten
* lisää leivinjauhe sekoitettuna pieneen määrään
vehnäjauhoja
* lisää hienonnetut rusinat ja mantelirouhe sekä
vaniljasokeri
* lisää vehnäjauhot ja kermamaito vuorotellen
* kaada taikina isoon 2 l voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
* kypsennä kakkua 175 asteessa noin 1,5 h
* kumoa ja jäähdytä kakku
Valmista kuorrutus:
* siivilöi tomusokeri kulhoon
* sulata voi kattilassa, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi
* polta sokeri valurautapannulla (keltainen vaahto alkaa laskeutua
ja nousee sinertävä savu)
* yhdistä poltettu sokeri ja voi-kermaseos (huuhtele pannu
huolellisesti)
* lisää seos tomusokerin joukkoon koko ajan sähkövatkaimella
sekoittaen
* levitä kuorrutus kakun pinnalle.