RAVINTOARVO
LASKUHARJOITUS

KENTAKILAINEN KAKKU

Raaka-ainemäärä

voita 200 g
sokeria 4 dl
kananmunia 3 kpl
vehnäjauhoja 6,5 dl
leivinjauhetta 10 ml
kermamaitoa 2,5 dl
vaniljasokeria 5 ml
rusinoita 1,5 dl
mantelirouhetta 1,5 dl
Kuorrutus:
kermaa 1 dl
voita 100 g
sokeria 30 ml
tomusokeria 300 g

VALMISTUS:

* vaahdota voi ja sokeri

* lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten

* lisää leivinjauhe sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja

* lisää hienonnetut rusinat ja mantelirouhe sekä vaniljasokeri

* lisää vehnäjauhot ja kermamaito vuorotellen

* kaada taikina isoon 2 l voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan

* kypsennä kakkua 175 asteessa noin 1,5 h

* kumoa ja jäähdytä kakku

Valmista kuorrutus:

* siivilöi tomusokeri kulhoon

* sulata voi kattilassa, lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi

* polta sokeri valurautapannulla (keltainen vaahto alkaa laskeutua ja nousee sinertävä savu)

* yhdistä poltettu sokeri ja voi-kermaseos (huuhtele pannu huolellisesti)

* lisää seos tomusokerin joukkoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen

* levitä kuorrutus kakun pinnalle.

Paluu EDUFI-palveluun Paluu pääsivulle Seuraava tehtävä