alkueläin
|
protozoon/protozoan, monikko protozoa
|
bakteeri
|
bacterium, mon. bacteria (germ)
|
desinfiointi
|
disinfection
|
elintarvikelaki
|
Food Act
|
elintarvikehuoneisto
|
food establishment
|
elintarvikevalvonta
|
food control
|
helposti pilaantuva elintarvike
|
perishable foodstuff
|
hiiva
|
yeast
|
home
|
mould, mold (Am.)
|
hygienia
|
hygiene
|
itiö
|
spore
|
jäte
|
waste
|
loinen
|
parasite
|
mikrobi
|
microbe
|
omavalvonta
|
in-house control
|
pastörointi
|
pasteurization
|
pH
|
pH (pH-arvo = pH-value)
|
pesu, puhdistus
|
washing
|
riski
|
risk
|
ruokamyrkytys
|
food poisoning
|
saastuminen, kontaminaatio
|
contamination
|
steriili, sterilointi
|
sterile, sterilization
|
toksiini, myrkky
|
toxin
|
tyhjiö- eli vakuumipakkaus
|
vacuum pack
|
virus
|
virus
|