Helposti pilaantuvat elintarvikkeet

 

Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat mm. seuraavat:

kalat ja mäti
äyriäiset
munavalmisteet
lihat ja lihavalmisteet
maito ja kerma
tuorejuustot
jäätelöt
leivokset ja kakut
pilkotut kasvikset

Lue lisää >> teht2   teht3  (www.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti)

 

Kalat ja mädit pilaantuvat helposti.

Säilytys: 0 - +3°C

Liha tulee säilyttää kylmässä: alle + 6°C

Jauheliha: alle + 4°C

Helposti pilaantuvat elintarvikkeet menevät huonoksi lämpimässä nopeasti.

Korkein säilytyslämpötila + 6°C.

 

 

Monet helposti pilaantuvat elintarvikkeet sisältävät paljon vettä ja proteiinia eivätkä ole happamia.

 

Pilkotut kasvikset ja hedelmät pilaantuvat nopeammin kuin kokonaiset.

Säilytys: alle + 6°C

Vakuumiin pakatut elintarvikkeet täytyy säilyttää kylmässä: alle + 6°C

Samoin suojakaasuun pakatut elintarvikkeet.

Jokin elintarvike voi olla sekä hyvin säilyvä että helposti pilaantuva. 

Lue lisää >>

 

Multainen peruna säilyy melko hyvin.  

Kuorittu peruna pilaantuu nopeasti. Säilytys: alle + 6°C.

 

 

Tehtävä >>