Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat mm. seuraavat:
Lue lisää >> teht2 teht3 (www.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti)
Kalat ja mädit pilaantuvat helposti. Säilytys: 0 - +3°C
Kalat ja mädit pilaantuvat helposti.
Säilytys: 0 - +3°C
Liha tulee säilyttää kylmässä: alle + 6°C Jauheliha: alle + 4°C
Liha tulee säilyttää kylmässä: alle + 6°C
Jauheliha: alle + 4°C
Helposti pilaantuvat elintarvikkeet menevät huonoksi lämpimässä nopeasti. Korkein säilytyslämpötila + 6°C.
Helposti pilaantuvat elintarvikkeet menevät huonoksi lämpimässä nopeasti.
Korkein säilytyslämpötila + 6°C.
Monet helposti pilaantuvat elintarvikkeet sisältävät paljon vettä ja proteiinia eivätkä ole happamia.
Pilkotut kasvikset ja hedelmät pilaantuvat nopeammin kuin kokonaiset. Säilytys: alle + 6°C
Pilkotut kasvikset ja hedelmät pilaantuvat nopeammin kuin kokonaiset.
Säilytys: alle + 6°C
Vakuumiin pakatut elintarvikkeet täytyy säilyttää kylmässä: alle + 6°C
Samoin suojakaasuun pakatut elintarvikkeet.
Jokin elintarvike voi olla sekä hyvin säilyvä että helposti pilaantuva. Lue lisää >>
Jokin elintarvike voi olla sekä hyvin säilyvä että helposti pilaantuva.
Multainen peruna säilyy melko hyvin. Kuorittu peruna pilaantuu nopeasti. Säilytys: alle + 6°C.
Multainen peruna säilyy melko hyvin.
Kuorittu peruna pilaantuu nopeasti. Säilytys: alle + 6°C.
Tehtävä >>