Hiivat ovat isompia kuin bakteerit.
Leivinhiivapaketti sisältää tuhansia miljoonia hiivasoluja. Lue lisää >> www.suomenhiiva.fi
Leivinhiivapaketti sisältää tuhansia miljoonia hiivasoluja.
Hiivan avulla kohotetaan taikinoita sekä valmistetaan viiniä, olutta ja simaa. Kohottaminen lämpimässä paikassa esimerkiksi kohotuskaapissa saa taikinan nousemaan hyvin.
Hiivan avulla kohotetaan taikinoita sekä valmistetaan viiniä, olutta ja simaa.
Kohottaminen lämpimässä paikassa esimerkiksi kohotuskaapissa saa taikinan nousemaan hyvin.
Hiivat voivat myös pilata ruokia ja juomia:
Kuva: © www.panimoravintolakoulu.fi
Hillot ja mehut kuumennetaan tai pastöroidaan ja valmistetaan hyvistä raaka-aineista puhtaasti. Jotta hiivat eivät pilaisi ruokia ja juomia, pidetään ruoat ja juomat viileässä hyvin suljettuina.
Hillot ja mehut kuumennetaan tai pastöroidaan ja valmistetaan hyvistä raaka-aineista puhtaasti.
Jotta hiivat eivät pilaisi ruokia ja juomia, pidetään ruoat ja juomat viileässä hyvin suljettuina.
Kuva: © www.ezjuicers.com/ mehuliisa.htm.