Hiivat (hiivasienet)

 

Hiivat ovat isompia kuin bakteerit.

Leivinhiivapaketti sisältää tuhansia miljoonia hiivasoluja.

Lue lisää >>   www.suomenhiiva.fi

 

Hiivan avulla kohotetaan taikinoita sekä valmistetaan viiniä, olutta ja simaa.

Kohottaminen lämpimässä paikassa esimerkiksi kohotuskaapissa saa taikinan nousemaan hyvin.

Hiivat voivat myös pilata ruokia ja juomia:

käynyt mehu maistuu pahalta
viini voi epäonnistua villihiivan takia

 

 

Kuva: ©   www.panimoravintolakoulu.fi

Hillot ja mehut kuumennetaan tai pastöroidaan ja valmistetaan hyvistä raaka-aineista puhtaasti.

Jotta hiivat eivät pilaisi ruokia ja juomia, pidetään ruoat ja juomat viileässä hyvin suljettuina.

Kuva: © www.ezjuicers.com/ mehuliisa.htm.