Elintarvikealalla vaaditaan todistus työntekijän terveydentilasta, jotta varmistetaan, ettei työntekijästä mene ruokaan huonoja mikrobeja. Elintarvikealan töissä Suomessa vaaditaan salmonellatodistus. Työntekijällä pitää olla myös hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi.
Elintarvikealalla vaaditaan todistus työntekijän terveydentilasta, jotta varmistetaan, ettei työntekijästä mene ruokaan huonoja mikrobeja.
Elintarvikealan töissä Suomessa vaaditaan salmonellatodistus.
Työntekijällä pitää olla myös hygieniaosaamistodistus eli hygieniapassi.
Työssä puhtaus on tärkeää: koko kehon, hampaiden, käsien ja vaatteiden puhtaus.
Työssä puhtaus on tärkeää:
koko kehon, hampaiden, käsien ja vaatteiden puhtaus.
Kuva: © E-L Laakso
Ihmisen iholla, kasvoissa, nenässä, suussa ja käsissä on hyvin paljon mikrobeja. Katso linkin kuvaa käden mikrobeista >> www.edu.fi/oppimateriaalit/ purtavaapuhtaasti
Ihmisen iholla, kasvoissa, nenässä, suussa ja käsissä on hyvin paljon mikrobeja.
On tärkeää, etteivät mikrobit siirry valmistettavaan ruokaan ihmisestä. Siksi ruokia maistellaan aina puhtaalla lusikalla. Lue lisää >> www.evira.fi
On tärkeää, etteivät mikrobit siirry valmistettavaan ruokaan ihmisestä.
Siksi ruokia maistellaan aina puhtaalla lusikalla.
Käsien huolellinen pesu on hygienian perusta.
Katso video >> Oikea käsienpesutekniikka (Evira) Lue lisää >> Käsienpesu www.johnsondiversey.com
Oikea käsienpesutekniikka (Evira)
www.johnsondiversey.com
Työssä ei pidetä koruja, kelloa, kynsilakkaa, rakennekynsiä, lävistyksiä tms. Haavat peitetään laastarilla ja laastari vielä kertakäyttökäsineellä. Tee tehtävä >> www.edu.fi/oppimateriaalit
Työssä ei pidetä koruja, kelloa, kynsilakkaa, rakennekynsiä, lävistyksiä tms.
Haavat peitetään laastarilla ja laastari vielä kertakäyttökäsineellä.
www.edu.fi/oppimateriaalit
Desinfiointia käytetään käsien pesun jälkeen, kun käsiin hierotaan alkoholia sisältävää käsihuuhdetta. Lue lisää >> www.johnsondiversey.com Viljelynäytteet
Desinfiointia käytetään käsien pesun jälkeen, kun käsiin hierotaan alkoholia sisältävää käsihuuhdetta.
Käsineitä käytetään suojana silloin, kun käsitellään erittäin helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
Lain mukaan työasu pitää olla kaikilla, jotka käsittelevät pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Päähine peittää hiukset kokonaan, työasu vaihdetaan riittävän usein ja sitä pidetään vain työpaikalla. Katso linkin kuvaa hiuksen mikrobeista >> www.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti
Lain mukaan työasu pitää olla kaikilla, jotka käsittelevät pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
Päähine peittää hiukset kokonaan, työasu vaihdetaan riittävän usein ja sitä pidetään vain työpaikalla.
Kengissä ja vaatteissa tulee mikrobeja työpaikalle, siksi niitä pidetään vain töissä. Tee tehtävä >> www.edu.fi/oppimateriaalit
Kengissä ja vaatteissa tulee mikrobeja työpaikalle, siksi niitä pidetään vain töissä.