|
Palaute Sivukartta |
Etusivu
> Elintarvikeanalyysit >
Elintarvikenäytteenotto |
||
Elintarvikenäytteenotto |
|
|
Näytetyyppi Elintarvikkeet ovat kasveista ja eläimistä peräisin olevia tuotteita. Kemialliselta koostumukseltaan ne ovat monimutkaisia. Ne sisältävät orgaanisia ja epäorgaanisia yhdisteitä, joita toiset eliöt voivat käyttää hyväkseen ravintoketjussa. Ravintoaineet ovat elintarvikkeiden sisältämiä alkuaineita tai yhdisteitä. Ne jaetaan makro- ja mikroravinteisiin. Makroravinteet: suuruusluokka useita
grammoja/ 100 grammaa tuotetta Mikroravinteet: suuruusluokka milli- tai
mikrogrammoja / 100 g tuotetta Lisäksi elintarvikkeissa on väriaineita,
aromiaineita, lisäaineita ja vieraita aineita. Tutkimussuunnitelma - SFS 4160 ja NMKL-raportti n:o 8, 1990. - Mattila, Pirjo, Piironen, Vieno ja Ollila, Velimatti. 2001. Elintarvikekemia ja -analytiikka. Yliopistopaino. Helsinki Etusivu
> Elintarvikeanalyysit >
Elintarvikenäytteenotto |
|
Linkkejä Finlex.fi |