Palaute
Sivukartta

Etusivu > Elintarvikeanalyysit
 

 Elintarvikeanalyysit


Johdanto

Elintarvikenäytteenotto

Kemialliset analyysit
 


 

- Proteiinit
- Hiilihydraatit
- Vitamiinit:
   - Askorbiinihappo
     eli C-vitamiini

- Kivennäisaineet
    - Tuhka
 
- Rasvat
- Lisäaineet:
   - Säilöntäaineet
   - Natriumkloridi
     ioninvaihtajan
     avulla

- Muut aineet:
   - Kofeiini
 
Fysikaaliset mittaukset
 
- Kosteus
- Viskositeetti
   - Brookfield
   - Ostwald
- Taitekerroin
- Tislaus
- Optinen aktiivisuus
- Väri
- Rakenne
- Tiheys
- Pintajännitys
- Kalorimetriset mittaukset

Aistinvarainen arviointi
 
- Ulkonäkö
- Maku
- Rakenne
 
-Haju
-Väri
Mikrobiologiset määritykset

Pikamenetelmät

Elintarvikkeen ravintoaine-
koostumuksen määrittäminen