Kädet ovat lähimmät työvälineesi
Käsin tehtävässä työssä käsien,
suojaimien ja henkilökohtaisten työvälineiden puhtaus
vaikuttavat lopputulokseen. Käsiteltäessä pakkaamattomia
elintarvikkeita on vältettävä paljain käsin
käsittelyä.
Muista pestä kädet ennen työn aloittamista, myös
aina tauolta palatessa, ja erityisesti wc-käynnin ja tupakoinnin
jälkeen. Pese kätesi lisäksi, kun vaihdat työtehtävästä
toiseen, likaisen työvaiheen jälkeen ja niistämisen
tai aivastamisen jälkeen ja aina kun ne ovat likaantuneet.
Huolehdi ihon kunnosta, äläkä päästä
haavoja tulehtumaan. Heikko käsihygienia, erityisesti tulehtunut
haava tai ihottuma ilman vettä läpäisemätöntä
suojusta aiheuttaa todellisen ruokamyrkytysvaaran.
Älä käytä koruja, sillä ne estävät
hyvää käsien puhdistusta. Niiden uurteisiin kertyy
likaa ja bakteereja. Sieltä ne siirtyvät käsiteltäviin
elintarvikkeisiin.
Käytä suojaimia ja aputyövälineitä aina,
kun se suinkin on mahdollista. Kertakäyttökäsineiden
vaihto riittävän usein sekä käsien ja työvälineiden
riittävä puhdistus eivät vapauta käsien pesusta.
Puhtaat kädet ja hyvät työtavat vähentävät
mikrobien siirtymistä elintarvikkeisiin.. Kertakäyttökäsineenä
voit käyttää myös suoraan pakkauksestaan otettua
muovipussia.
Klikkaa kuvaa, se aukeaa uuteen ikkunaan.
|
|
|
|
|
|