Terveydelliset haitat

Ruokamyrkytykset
Etusivulle
sanasto

Terveydelliset haitat

Elintarvikkeen tuotanto- ja säilytysympäristöstä siihen saattaa joutua mikrobeja, kemiallisia aineita tai vierasesineitä, jotka voivat aiheuttaa terveydellisen vaaran.

Kemialliset epäpuhtaudet

Elintarvikkeeseen voi joutua vieraita kemikaaleja sen tuottamisen tai jalostamisen aikana.
Alkutuotannossa siihen voi joutua torjunta-aineita tai maaperästä tulevia aineita, jos tuotantoa harjoitetaan saastuneella alueella. Elintarvikkeeseen voi valmistuksen aikana päästä pesu- tai desinfioimisainetta, jos niitä säilytetään valmistuspisteessä tai jos huuhtelu ei ole riittävää.

Vierasesineet

Raaka-aineiden mukana voi tulla joskus kiviä tai muita epäpuhtauksia. Avatessasi pakkauksia huolehdi siitä, ettei pakkausmateriaalipalasia pääse elintarvikkeeseen. Älä käytä koruja, jos työskentelet pakkaamattomien elintarvikkeiden parissa. Älä pidä kyniä tai muuta tavaraa rintataskussa. Älä säilytä tavaroita elintarvikkeen valmistukseen tai pakkaamiseen käytettävän laitteen päällä.

esimerkki 1 esimerkki 2 esimerkki 3
esimerkki 4    

 

Klikkaa kuvaa, se aukeaa uuteen ikkunaan.

 
Lihanpakkausta