EU-lagstiftning
Allmänna principer och bestämmelserom livsmedelslagstiftning, grundande av Europas livsmedelssäkerhetsmyndighet samt förfarande för livsmedelssäkerhet. Europarlamentets förordning (EG) N.o 178/2002
Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 882/2004 om offentlig kontroll för att säkerställa kontrollen av efterlevnaden av foder- och livsmedelslagstiftningen samt bestämmelserna om djurhälsa och djurskydd
Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 852/2004 om livsmedelshygien
Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 853/2004 om fastställande av särskilda hygienregler för livsmedel av animaliskt ursprung
Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 854/2004 om fastställande av särskilda bestämmelser för genomförandet av offentlig kontroll av produkter av animaliskt ursprung avsedda att användas som livsmedel
Nationell lagstiftning
Livsmedelslagen 23/2006
Hälsoskyddsförordningen 1280/1994, speciellt kap. 2-4 och 6
MMM:s förordning 1369/2011 om anläggningens livsmedelshygien
Statsrådets förordning om livsmedelstillsyn 420/2011
Eviras anvisningar
Eviras publikationer 1/2010 Livsmedlens mikrobiologiska faror
Uteförsäljningsanvisning 16022/23
HACCP-systemets principer och tillämpning 10002/2
Anvisning om livsmedelshygien för anmäld livsmedelslokal
Till början av sidan |