Lainsäädäntö ja viranomaiset

Säädöksiä

Etusivulle
sanasto

EU-säädöksiä

Elintarvikelainsäädäntöä koskevia yleisiä periaatteita ja vaatimuksia, Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen perustaminen sekä elintarvikkeiden turvallisuuteen liittyviä menettelyitä. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 178/2002

Rehu- ja elintarvikelainsäädännön sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia koskevien sääntöjen mukaisuuden varmistamiseksi suoritettu virallinen valvonta. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 882/2004

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 852/2004 elintarvikehygieniasta. Eläinperäisiä elintarvikkeita koskevat erityiset hygieniasäännöt. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 853/2004

Ihmisravinnoksi tarkoitettujen eläinperäisten tuotteiden virallisen valvonnan järjestäminen. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 854/2004

Kansallista lainsäädäntöä

Elintarvikelaki 23/2006

Terveydensuojeluasetus 1280/1994 etenkin luvut 2 - 4 ja 6

MMM asetus 1367/2011 ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta

MMM asetus 1369/2011 laitosten elintarvikehygieniasta

Valtioneuvoston asetus elintarvikevalvonnasta 420/2011

Eviran ohjeita

Eviran julkaisuja 1/2010 Elintarvikkeiden mikrobiologiset vaarat

Ulkomyyntiohje 16022/3

HACCP –järjestelmä, periaatteet ja soveltaminen 10002/2

Ohje ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta

sivun alkuun