EU-säädöksiä
Elintarvikelainsäädäntöä koskevia yleisiä periaatteita ja vaatimuksia, Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen perustaminen sekä elintarvikkeiden turvallisuuteen liittyviä menettelyitä. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 178/2002
Rehu- ja elintarvikelainsäädännön sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia koskevien sääntöjen mukaisuuden varmistamiseksi suoritettu virallinen valvonta. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 882/2004
Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 852/2004 elintarvikehygieniasta.
Eläinperäisiä elintarvikkeita koskevat erityiset hygieniasäännöt. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 853/2004
Ihmisravinnoksi tarkoitettujen eläinperäisten tuotteiden virallisen valvonnan järjestäminen. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 854/2004
Kansallista lainsäädäntöä
Elintarvikelaki 23/2006
Terveydensuojeluasetus 1280/1994 etenkin luvut 2 - 4 ja 6
MMM asetus 1367/2011 ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta
MMM asetus 1369/2011 laitosten elintarvikehygieniasta
Valtioneuvoston asetus elintarvikevalvonnasta 420/2011
Eviran ohjeita
Eviran julkaisuja 1/2010 Elintarvikkeiden
mikrobiologiset vaarat
Ulkomyyntiohje 16022/3
HACCP –järjestelmä, periaatteet ja soveltaminen 10002/2
Ohje ilmoitettujen elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta
sivun alkuun |