Hygieniska arbetsmetoder

Olika arbetsmoment

God arbetshygien och ren arbetsmiljö

Hanterings- och förvaringstemperaturer
Upphettning
Nedkylning
Infrysning
Förpackningar
Till ingångssidan
terminologi

Mikrobtillväxten kan hejdas med god arbetshygien och ren arbetsmiljö

En ren arbetsmiljö är en förutsättning för att livsmedlen skall kunna hanteras, tillverkas och tillredas på rätt sätt. Råvaror av hög kvalitet ger rena och säkra livsmedel, om de behandlas på rätt sätt och inte förvaras för länge. Det är dina arbetsmetoder som avgör om livsmedlen kommer att stå sig bra.

Arbeta metodiskt. När du hanterar livsmedel bör du undvika att rätta till eller kamma håret, snyta dig, nysa och annat liknande som kan få mikrober att vandra över i livsmedlet.

exempel 1

Klicka på bilden så öppnar sig ett nytt fönster.

 
Svinkroppar Hygien i tillverkningen Förpackning av smårkorv