Työskentelyn puhtaus

Eri työvaiheet

Työtavat ja ympäristön puhtaus

Käsittely- ja säilytyslämpötilat
Kuumennus
Jäähdytys
Pakastaminen
Pakkaaminen
Etusivulle
sanasto

Mikrobien kasvuun voidaan vaikuttaa: työtavat ja työskentely-ympäristön puhtaus

Puhdas työympäristö on perusedellytys sille, että elintarvikkeita voidaan käsitellä ja valmistaa oikein. Hyvälaatuisista raaka-aineista saadaan puhtaita ja turvallisia elintarvikkeita, kun niitä käsitellään oikein eikä säilytetä liian kauan. Omista työtavoista riippuu, säilyvätkö elintarvikkeet käyttökelpoisina.

Työskentele järjestelmällisesti. Vältä elintarvikkeen käsittelyn aikana hiusten kohentelua ja kampaamista, niistämistä, aivastamista ja muita tapoja, jotka voivat tuoda mikrobeja elintarvikkeeseen.


esimerkki 1

Klikkaa kuvaa, se aukeaa uuteen ikkunaan.

 
Lihaa varastossa Valmistushygienia Nakin pakkausta