Työskentelyn puhtaus

Eri työvaiheet
Työtavat ja ympäristön puhtaus
Käsittely- ja säilytyslämpötilat
Kuumennus

Jäähdytys

Pakastaminen
Pakkaaminen
Etusivulle
sanasto

Jäähdytys

Jäähdytä myöhempää tarvetta varten vain sellaista ruokaa, joka ei ole ollut tarjolla. Huolehdi siitä, että se jäähtyy 60°C:sta alle 6°C:seen neljän tunnin kuluessa. Jatka jäähdyttämistä, kunnes ruoka on saavuttanut +4°C:n lämpötilan. Jotta tämä olisi mahdollista, annostele se laakeisiin astioihin noin 5 cm:n tai sitä ohuemmaksi kerrokseksi. Käytä jäähdyttämiseen erillistä kylmäkalustetta tai kylmätilaa. Lämmin ruoka nostaa muiden samassa kalusteessa olevien tuotteiden lämpötilaa ja nopeuttaa niiden pilaantumista. Pidä huoli siitä, että jäähdytettävä tuote ei likaannu jäähdytyksen aikana. Säilytä ruoka suljetussa astiassa tai pakkauksessa.

esimerkki 1 esimerkki 2 esimerkki 3 esimerkki 4

Klikkaa kuvaa, se aukeaa uuteen ikkunaan.

 
Naudanruhoja kylmävarastossa