Jäähdytys
Jäähdytä myöhempää tarvetta varten
vain sellaista ruokaa, joka ei ole ollut tarjolla. Huolehdi siitä,
että se jäähtyy 60°C:sta alle 6°C:seen neljän
tunnin kuluessa. Jatka jäähdyttämistä, kunnes
ruoka on saavuttanut +4°C:n lämpötilan. Jotta tämä
olisi mahdollista, annostele se laakeisiin astioihin noin 5 cm:n
tai sitä ohuemmaksi kerrokseksi. Käytä jäähdyttämiseen
erillistä kylmäkalustetta tai kylmätilaa. Lämmin
ruoka nostaa muiden samassa kalusteessa olevien tuotteiden lämpötilaa
ja nopeuttaa niiden pilaantumista. Pidä huoli siitä, että
jäähdytettävä tuote ei likaannu jäähdytyksen
aikana. Säilytä ruoka suljetussa astiassa tai pakkauksessa.
esimerkki
1 esimerkki
2 esimerkki
3 esimerkki
4
Klikkaa kuvaa, se aukeaa uuteen ikkunaan.
|
|
|
|
|
|