Työskentelyn puhtaus

Eri työvaiheet
Työtavat ja ympäristön puhtaus

Käsittely- ja säilytyslämpötilat

Kuumennus
Jäähdytys
Pakastaminen
Pakkaaminen
Etusivulle
sanasto

Käsittely- ja säilytyslämpötilat

Huolehdi siitä, että herkästi pilaantuvat elintarvikkeet ovat jääkaappilämpötilassa, jos niitä ei valmistamisen tai muun käsittelyn takia ole välttämätöntä pitää lämpimässä. Silloin kylmäketju eli jatkuvasti kylmänä pitäminen on kunnossa.

Jos elintarvike pääsee välillä lämpenemään, siinä olevat mikrobit pääsevät hyvään kasvuvauhtiin. Kun se viedään takaisin kylmään, mikrobien kasvu jatkuu alhaisessa lämpötilassa mahdollisella nopeudella. Mikrobien lukumäärä ei jäähdytettäessä kuitenkaan pienene, vaan kasvu jatkuu siltä tasolta, jolle se on lämpimässä ehtinyt.

esimerkki 1 esimerkki 2  

 

Klikkaa kuvaa, se aukeaa uuteen ikkunaan.

 
Pizzalinja Perinnekattaus